INGREDIENCE: 6 roštěnek nakrájených z nízkého roštěnce, sůl, mletý pepř, 90g hl. mouky, 120 a 40 g sádla, 150 g cibule, 30 g másla a trochu vývaru z hovězího masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnek, popř. i šlachovité blány v mase několikrát nařízneme, aby se roštěnky při pečení nekroutily, pak je naklepeme, osolíme, opepříme, shrneme do původního tvaru a na jedné straně je poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme do něho připravené roštěnky a. pečeme je nejdříve na omoučené straně, pak je obrátíme a dopečeme. Pečení roštěnek nesmí trvat déle než šest až osm minut. Pečené roštěnky přendáme na nahřátou mísu. Ze šťávy sebereme tuk, šťávu podlijeme vývarem, osolíme, přidáme máslo, krátce povaříme a roštěnky přelijeme. Na jiné pánvi na 40 g sádla dozlatova usmažíme na kolečka nakrájenou a na kroužky rozebranou cibuli a poklademe jí roštěnky upravené na míse. Pečeme-li jenom jednu nebo dvě roštěnky, cibulku zvlášť nesmažíme, ale přidáme ji do tuku k roštěnkám, když je začneme opékat na druhé straně, a cibuli osmažíme společně s masem. Příloha: opékané nebo smažené brambory, bramborová kaše, dušená ryže, kysané okurky.