INGREDIENCE: 4 telecí kotlety, sůl, 30 g hladké mouky, 60 g sádla, 70 g másla, masový vývar, 4 vejce, 1/8 l kečupu, 100 g sterilovaného zeleného hrášku podušeného na másle. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrají několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, na každé straně 3 až 4 minuty, podle tloušťky kotlet. Upečené kotlety dáme do kastrolu a postavíme na teplo. Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní asi čtyři lžíce vývaru a kečup, povaříme, procedíme a zjemníme 30g másla. Nyní na středně velké pánvi rozpustíme trochu másla, na ně nalijeme rozkvedlané a osolené vejce a dbáme, aby vejcem bylo slabě zakryto celé dno pánvičky. Po krátkém zapečení na ně položíme upečenou kotletu a zabalíme ji do vaječné omelety. Takto upravíme postupně všechny čtyři pečené kotlety. Hotové kotlety upravíme na mísu, přelijeme připravenou šťávou ochucenou kečupem a posypeme dušeným zeleným hráškem. Příloha: vařené brambory,dušená rýže.