xkuchtik.cz

 

PSTRUZI VAŘENÍ NAMODRO S MÁSLEM.

 

INGREDIENCE: 6 pstruhů po 200 g , 1,1 l vody, sůl, 1/16 1 octa, 5 zrnek pepře a nového koření a 120 g čerstvého másla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy zabijeme krátce před úpravou. Při kuchání je držíme za žábry a pracujeme na mokrém prkénku, abychom nesetřeli hlen, kterým jsou pstruzi pokryti, neboť právě ten působí, že při vaření zmodrají. Po vyjmutá vnitřností dobře vypláchneme břišní dutinu a ostrým nožem odstraníme žábry, které jsou umístěny pod skřelemi. U vykuchaných a osolených jednotlivých pstruhů provlékneme hlavou a ocasem nit navléknutou na jehle
a konce nitě svážeme. Tím pstruhy stočíme do pěkného tvaru. Do vody dáme sůl, přidáme ocet a asi 15 minut roztok vaříme. Do vařícího vývaru vložíme připravené pstruhy a na mírném ohni, skoro neznatelným varem je vaříme asi 10 až 12 minut. Uvařené pstruhy vyjmeme, nit přestřihneme a odstraníme. Pstruhy upravíme na mísu a ozdobíme petrželkou a na dílky nakrájeným citrónem. Podáváme s vařenými brambory sypanými rozsekanou petrželkou a s rozehřátým máslem v omáčníku.

 


Vloženo:11. 10. 2001  
http://www.xkuchtik.cz