xkuchtik.cz

 

MOŘSKÉ FILÉ SE SARDELOVÝM MÁSLEM.

 

INGREDIENCE: 600 g zmrazeného mořského filé, šťáva z poloviny citrónu, sůl, 4 sardele, 30 g hladké mouky a 80 g másla. Sardelové máslo: 100 g másla promícháme se lžičkou sardelové pasty.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené filé necháme pozvolna a jen napolo rozmrazit. Potom je osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, protáhneme na proužky nakrájenými sardelemi, slabě poprášíme moukou, vložíme na pekáč, přelijeme horkým tukem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Při pečení filé často poléváme vlastní šťávou, ke které podle potřeby přiléváme trochu vody. Upečené filé upravíme na mísu, přelijeme rozpuštěným sardelovým máslem, ozdobíme petrželkou a citrónem. Podáváme s vařenými nebo opékanými brambory a se salátem ze syrové zeleniny.

 


Vloženo:30. 11. 2001  
http://www.xkuchtik.cz