INGREDIENCE: 6 vepřových žebírek po 120 g, sůl, 40 g hladké mouky, 80 g sádla, 30 g másla, vývar, 80 g mrkve, 80 g petržele, 50 g celeru, 50 g cibule, 50 g másla a 10 g hladké mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka na okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, omoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, a to podle tloušťky žebírek na každé straně asi tři až čtyři minuty. Pečená žebírka vyjmeme, tuk ze šťávy sebereme, přilijeme k ní trochu vývaru, přidáme máslo, osolíme a povaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a na nerezovém struhadle jemně nastrouháme, dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, trochu ji osmahneme, pak ji zaprášíme moukou, opět osmahneme, osolíme, podlijeme 1/16 1 vývaru a dusíme doměkka. Potom do kastrolu nalijeme upravenou šťávu, do ní vložíme pečená žebírka potřená podušenou zeleninou a v horké troubě je 10 minut dusíme. Podáváme s brambory.