xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ MASO PO STROGANOVSKU.

 

IGREDIENCE: 500g nízkého roštěnce, olej, ml. paprika, lžíce másla, 1 cibule, 200g žampiónů, sklenka bílého vína, 1 dl smetany, sůl, ml. pepř, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, jemně naklepeme, pak nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem a necháme v chladničce odležet. Mezitím zpěníme na másle cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka a žampióny pokrájené na plátky, zalijeme několika lžícemi vína a krátce podusíme. Maso vložíme na pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání je prudce opečeme (asi 5 minut). Přidáme papriku, po zpěnění vmícháme cibuli se žampióny a vínem, zbytek, zbytek vína, sůl a dusíme ještě asi3 minuty. Vše zalijeme smetanou, opepříme a dusíme minutu. Posypeme usekanou petrželkou a podáváme. Příloha: vařená rýže nebo bramborové hranolky.

 


Vloženo:20. 7. 2001  
http://www.xkuchtik.cz