INGREDIENCE: 500g hovězí roštěnky (telecí, vepřové), 3cibule, 1 čerstvá paprika ( v zimě i zmražená nebo sterilovaná), 1 vejce, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce hl. mouky, 5 stroužků česneku, sůl, olej na smažení, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce mléka nebo studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na hranolky velké a silné jako menší malíček a osolíme. V misce rozmícháme solamyl s mlékem nebo vodou, vmícháme moku a vejce, až vznikne těstíčko husté zhruba jako na palačinky. Vložíme nakrájené a osolené maso a dobře promícháme aby byl každý kousek masa směsí obalen. Vše z misky vlijeme na hodně rozpálený olej a za stálého promíchávání opékáme tak dlouho až se jednotlivé kousky obaleného masa již k sobě neslepují. K tomuto téměř měkkému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, plátky česneku a na proužky nakrájenou papriku. Zastříkneme sójovou omáčkou, podlijeme trochou vřelou vodou a za stálého míchání necháme zeleninu změknout. Pozor – cibule nesmí zhnědnout, jen zesklovatět. Příloha: rýže nebo chléb, zeleninový salát a pivo.