INGREDIENCE: 400g hovězího masa (výborné je i přední), 6 lžic tuku, 2 cibule, lžička sl. papriky, sůl, ml. pepř, drcený kmín, lžička rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, vývar (i z masoxu) podle potřeby, lžíce hl. mouky, 200g čerstvých hub (i žampiónů). POSTUP PŘÍPRAVY: Na 2/3 tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a v závěru zpěníme mletou papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, za stálého míchání rychle osmáhneme, dáme kmín, rajčatový protlak, utřený česnek, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a necháme s masem chvíli osmáhnout – vše za stálého míchání. Pomalu přiléváme vřelou vodu s masoxem nebo vývar až na potřebné množství a mícháme především po dně, aby se nám nic nepřichytilo. Na zbývajícím tuku osmáhneme na kousky nakrájené houby a přidáme také k masu. Papiňák uzavřeme a dusíme podle svých zvyklostí 30 – 40 minut. Příloha: houskový knedlík, krupicové noky nebo těstoviny.