INGREDIENCE: 400g libového vepřového plecka, 4 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje do marinády, 4 cibule nakrájené na tenké kolečka, 2 lžíce worcesteru, 2 lžíce sójové omáčky (nebo maggi), 1 lžíce kari, 1 lžíce ml. papriky, 1 lžička drceného pepře, 1 lžíce pálivé papriky, 2 celá vejce, 2 špetky soli, olej na smažení. Z tohoto uvedeného množství zhotovíme zhruba 12-15 placiček.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, nakrájíme na velice malé kostičky. Dáme do misky, přidáme všechny ostatní přísady a vše řádně a pečlivě promícháme. Necháme do druhého dne v lednici přikryté alobalem. Druhý den znovu promícháme, po promíchání se šťáva vstřebá a hmota na placičky nesmí být tuhá. Na pánvičce rozpálíme olej, lžící nabíráme masu, vložíme do oleje a zvrchu trochu rozmáčkneme na placičky (ne moc tenké). Pečeme asi 3 minuty po jedné straně, opatrně obracíme systémem dvou vidliček. Chutnají výborně teplé i studené, hodí se k pivu i vínu. Příloha chléb, hranolky nebo rýže.