INGREDIENCE: 400g mletého hovězího a vepřového masa, 1 rohlík, 1 vejce, sůl, ml. pepř, 1 cibule, česnek, tymián, hl. mouka 2 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlík zalijeme studenou vodou, necháme prosáknut, pak z něj vodu vymačkáme, dobře jej rozmělníme a promícháme s masem, solí, vejcem a pepřem v hladké těsto. Vmícháme do něj drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, tymián a zahustíme trochou mouky. Těsto rozdělíme na 12 kousků a roztlačíme v tenké placičky. Párky vložíme do studené vody, ohřejeme k varu, vyjmeme, osušíme, rozkrájíme na 12 dílků, poklademe je na připravené maso a stočíme ve válečky. Zvolna je opečeme po všech stranách na oleji. Příloha: vařené brambory a dušená zelenina.