INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, drcený pepř, sůl, olej, 1 natvrdo vařené vejce.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme a po obvodu na 3 místech nařízneme. Opepříme je po obou stranách, hodně potřeme olejem, složíme na sebe do užší misky a necháme dole v ledničce pod alobalem přes noc uležet. Druhý den kotlety vyndáme, osolíme a pečeme na horkém oleji na každé straně asi 4 minuty.
Příprava omáčky: Na rozehřátém másle osmáhneme dozlatova mouku, zalijeme smetanou, rozšleháme, podle potřeby přidáme asi 1 dl vody a povaříme – a pozor! hustotu by měla mít tato omáčka jen o málo nižší, než třeba tatarka. Přidáme kari, zamícháme, vložíme šunku nakrájenou na proužky a podle chuti přisolíme. Necháme jen chvíli prohřát šunku a podáváme. Jídlo je natolik chutné, že zejména omáčky uděláme raději více. Na talíř klademe kotletu, ozdobíme 2 kolečky natvrdo vřeného vejce, případně plátkem debrecínky či podobného masa, vedle přílohu a na zbývající místo vlijeme omáčku.
Příloha:dílky brambor pečené nasucho v troubě na plechu, hranolky, vařené brambory upečené na másle.