INGREDIENCE: 3 vejce, 4 lžíce vařící vody, 150g mouč. cukru, 150g hrubé mouky, 400g nakládaných či čerstvých vypeckovaných meruněk, 3 různé druhy zavařeniny. POSSTUP PŘÍPRAVY: Do jedné misky oddělíme bílky a do druhé dáme žloutky. K žloutkům postupně přimícháváme vřelou vodu a stále pilně šleháme, nejlépe mechanickou metlou. Pak přidáváme po částech více než polovinu z připravené dávky cukru a šleháme dohusta. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech do něho zašleháme zbytek cukru. Spojíme s ušlehanými žloutky a lehce vmícháme mouku. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto do ní nalijeme a poházíme na malé kousky nakrájenými meruňkami, které se do těsta ponoří a dělají dobrou chuť korpusu této buchty. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut. Necháme vychladnout a zdobíme podle svých zvyklostí a chutí. Povrch buchty potřeme vždy na třetině zavařeninou meruňkovou, višňovou a jahodovou.