INGREDIENCE: 1 kg brambor, sůl, mléko, 100g salámu, 100g strouhaného sýra, 2 vejce, 3 lžíce poloh. mouky, ml. paprika, olej. Zelenina: 400g mrkve, kousek kedlubny a brokolice, sůl, 6 lžic hrášku, 4 lžíce kečupu, petrželka, citr. Šťáva, špetka cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, prolisujeme, přidáme trochu vařícího mléka a ušleháme hladkou kaši. Do vlažné kaše vmícháme nakrájený salám, sýr, vejce, mouku, papriku, několik lžic mléka, sůl a promícháme. Středně husté těsto vkládáme po lžících do vymaštěného lívanečníku a po obou stranách opečeme lívanečky. Hned je podáváme se zeleninou. Mrkev, kedlubnu a brokolici vsypeme do vařící osolené vody a podusíme doměkka. Scedíme je, mrkev nakrájíme na kolečka, kedlubnu na kostičky, brokolici na drobné růžičky, přidáme kečup, hrášek a prohřejeme. Posypeme usekanou petrželkou, přisolíme, okyselíme a osladíme.