xkuchtik.cz

 

KRŮTÍ MASO PO ČÍNSKU.

 

INGREDIENCE: 400g krůtího masa (stehna nebo prsa), 4 lžičky sójové omáčky, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžičky máčeného škrobu, 2 vejce, 2 cibule nebo pórky, 1 salátové okurky, 1 l vývaru, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžíce glutasolu, 1 lžičky chilli, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso po vlákně nakrájíme na nudličky, zkapeme ho sójovou omáčkou, citrónem a promícháme se škrobem a vejce. Necháme v chladničce odležet. Na rozehřátém oleji opékáme tak, aby se kousky neslepily. Přidáme nakrájený pórek jemně osmáhneme. Poté přimícháme na kolečka nakrájenou okurku, zalijeme vývarem a vínem a chvíli dusíme. Dochutíme glutasolem a chilli a zahustíme trochou škrobu, který nám zbyl z naloženého masa. Příloha: rýže upravená na více způsobů.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz