INGREDIENCE: 400g hovězího masa bez kostí, 222g vepřového masa bez kostí, 2 žemle, mléko, sůl, 1 vejce, kousek cibule, česnek, ml. pepř, 2 lžíce poloh. mouky, kousek slaniny, olej, 1 párek, strouhanka. POSSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Hovězí i vepřové maso umeleme, pak umeleme i žemle. Ke směsi přidáme sůl, vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, pepř, slaninu nakrájenou na kostičky a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme mouku a strouhanku a opět promícháme. Na navlhčeném prkénku uděláme ze směsi obdélník, podélně doprostřed položíme párek, těsto stočíme do tvaru šišky a spojem dolů položíme na vymaštěný pekáč. Sekanou předpečeme v hodně vyhřáté troubě, po chvilce teplotu zmírníme, podlijeme trochou vodou a pečeme, přitom ji poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Příloha: bramborový salát.