xkuchtik.cz

 

ZELENINOVÝ BORŠČ.

 

INGREDIENCE: 150g kořenové zeleniny, 1 hlávky zelí, 1 cibule, stroužky česneku, 1 menší uvařená červená řepa, 1 brambor, 5 zrn nového koření, 1 bobkový list, sůl, 2 lžíce kečupu, 1 citrónu, 1 lžička posekaného kopru, kysaná smetana.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu, zelí, cibuli a řepu pokrájíme. Vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl, koření a vaříme 15 minut. Přidáme pokrájený brambor, bobkový list, prolisovaný česnek, kečup, promícháme a uvaříme doměkka. Když brambory změknou, přidáme 3 kolečka citrónu. Povaříme, posypeme nasekaným koprem a před podáváním přidáme na talíř kysanou smetanu.

 


Vloženo:16. 8. 2001  
http://www.xkuchtik.cz