INGREDIENCE: 750g vepřového bučku (raději libovějšího) nebo krkovičky či plecka, 200g žampiónů, 5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sl. ml. papriky, 2 cibule, sůl, pepř, trochu chilli.
POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček či jiné maso vykostíme , odstraníme křupky a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, mírně opepříme, přidáme lisovaný česnek, papriku, na plátky nakrájené oloupané žampióny, na tenké plátky nakrájenou cibuli a chilli. Vše řádně promícháme, rozetřeme na pekáč, podlijeme trochou studené vody a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka asi 1-1,5 hodiny. Občas promícháme a případně dolijeme teplou vodu. Asi hodinu pečeme pod alobalem, po zbytek času dopékáme v otevřeném pekáči. Dobře se dělá i v remosce. Příloha: pečivo, brambory nebo rýži a pažitka.