INGREDIENCE: 500 g uvařených špaget (nejlépe z jemné celozrnné mouky), 200 ml jogurtu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové natě, 100 g sójového maso (granuly nebo kousky), worcester, orientální směs, majoránka, tymián, příp. bazalka, Vegeta, 1 mrkev, příp. 1 struk papriky, 2 lžíce oleje, strouhaný sýr.
POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové maso pokapeme worcesterem, posypeme orientálním kořením a Vegetou, zalijeme vývarem ze špaget nebo zeleniny a necháme několik hodin stát. Potom je uvaříme (jestliže jsme použili kousky, ne. granuly). Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, případně papriku nakrájenou na proužky, sójové maso, kořeniny a podusíme. Směs podlijeme potřebným množstvím vody, aby vznikla hustá omáčka. Odstavíme, přimícháme nakrájenou petržel a protlačený česnek s jogurtem. Omáčku při podávání nalijeme na špagety a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme se salátem nebo zeleninovou oblohou. Variace - do omáčky nebo do špaget vmícháme 70g rajského protlaku, omáčku připravíme bez jogurtu, kořeníme sušeným droždím nebo houbami.