xkuchtik.cz

 

BRAMBOROVÝ TOČ

 

INGREDIENCE: asi 1 kg syrových brambor, 1 l mléka, sůl, 5 lžic škvarků, mletý pepř, 3 stroužky česneku, majoránka, asi 5 lžic strouhanky, hrubá mouka, sádlo nu vymazání, 400 g kyselého zelí.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory jemné nastrouháme do mísy, chvilku počkáme a trochu vody slijeme. Pak je spaříme horkým mlékem, přidáme sůl, drobně nasekané škvarky, špetku pepře, lžičku majoránky a strouhanku. Vymícháme těsto; je-li příliš řídké, zahustíme je lžící hrubé mouky. Pekáček nebo plech s okrajem silně vymažeme sádlem, lžící rozprostřeme těsto a urovnáme je nožem až do krajů. Pečeme v předehřáté troubě do růžova (asi 25 minut). Pak horkou placku stočíme do rolády a nakrájíme na dílky (nebo z placky nakrájíme čtverečky). Rozdělíme je na talíře a obložíme syrovým nebo dušeným kyselým zelím.

 


Vloženo:15. 3. 2014  
http://www.xkuchtik.cz