INGREDIENCE: 4 lžíce sušených hub, kmín, sůl, 1 l mléka, 6 tvrdších rohlíků, 4 lžíce krupice, 2 vejce, 3 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sádlo na vymazání.
POSTUP PŘÍPRAVY: Houby na chvilku namočíme do vody, pak přidáme kmín, sůl a uvaříme je doměkka. Mezitím nakrájíme do misky rohlíky na malé kostičky a zalijeme je mlékem. Houby scedíme, případně je pokrájíme na malé kousky a přidáme k rohlíkům. Vmícháme krupici a vejce, přidáme utřený česnek, špetku pepře, lžičku majoránky, promícháme a podle chuti přisolíme. Do sádlem vymazaného pekáčku nebo do zapékací misky naklademe lžící připravenou směs a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený hubník rozdělíme na talíře a ozdobíme nakrájenou kyselou okurkou a červenou kapií.