xkuchtik.cz

 

GULÁŠ NA ZPŮSOB CSÁNGO.

 

INGREDIENCE: 450 g předního hovězího masa bez kostí, 50 g sádla, 2 cibule, lžička mleté sladké papriky, kmín, 2 stroužky česneku, sůl, 250g kysaného zelí, 2 zelené papriky, 40 g rýže, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, česnek utřený se solí, maso a osmahneme. Podlijeme a dusíme, až je maso téměř měkké. Potom k němu přidáme překrájené zelí i s lákem a na nudličky nakrájené papriky. Dusíme dále, a když je zelí poloměkké, přidáme spařenou rýži. Podle potřeby podlijeme a dusíme, až je vše měkké. Hotový guláš podle potřeby dochutíme, zalijeme smetanou a necháme krátce povařit. Podáváme v polévkových miskách nebo na hlubokých talířích. Příloha: chleba, slaný rohlík.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz