INGREDIENCE: 300 g krkovičky nebo libového bůčku, 200 g masa z podbradku, pu1 srdce, ledvinka, 40g sádla, 2 cibule, ml. sl. paprika, sůl, ml. pepř, kmín, vývar, lžíce hladké mouky, mozeček, 2 stroužky česneku.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso, srdce a ledvinku nakrájíme na menší kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájenou směs a za stálého míchání opečeme. Přidáme pepř a kmín, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme odblaněný, na kousky nakrájený mozeček, podusíme, podlijeme a pomalu dodusíme. Nakonec ochutíme česnekem utřeným se solí a necháme přejít var. Podáváme se slaným rohlíkem a se sladkokyselými okurkami.