INGREDIENCE: 300 g vepřového ramínka nebo plecka, 300 g vepřového bůčku s kostmi, sůl, 2 stroužky česneku, kmín, 2 cibule.
POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko nebo ramínko vykostíme a nakrájíme na kousky velké asi 5 x 8 cm. Na stejné kousky nakrájíme i bůček. Maso osolíme, potřeme utřeným česnekem, dáme do pekáčku, okmínujeme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, podlijeme a v troubě upečeme ze všech stran dozlatova a dochřupava. Během pečení odebíráme přebytečný tuk, maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Měkké maso dáme na mísu, z okrajů pekáčku seškrábneme připečenou šťávu, trochu podlijeme a povaříme. Podáváme s bramborovými nebo s chlupatými knedlíky a s dušeným kysaným zelím.