xkuchtik.cz

 

BEDUÍNSKÝ RENDLÍK.

 

INGREDIENCE: 40 g oleje, 1-2 stroužky česneku, 3 cibule, 300 g míchaného mletého masa (hovězí a vepřové), 4 malé baklažány, sklenička červeného vína, sůl, mletý pepř, tymián, sušená bazalka, 100 g strouhaného sýra, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, přidáme maso, osolíme, okořeníme a za stálého míchání opečeme. Potom přidáme osušené baklažány, zalijeme vínem a udusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme a přikořeníme, potom posypeme strouhaným sýrem, poklademe lupínky másla a v troubě prudčeji zapečeme až se sýr začne tavit a zlátnout. Podáváme s chlebem a s červeným vínem.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz