xkuchtik.cz

 

KACHNA NA ZPŮSOB SEGEDÍNSKÉHO GULÁŠE.

 

INGREDIENCE: 40 g sádla, 2 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce mleté sladké papriky, 1 kachny, sůl, kmín, 500 g kysaného zelí lžíce hladké mouky, několik lžic bílého vína, 1/8 l kysané smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek zasypeme paprikou, zamícháme a trochu podlijeme. Přidáme očištěnou, na menší kousky rozdělenou kachnu, sůl a kmín, a dáme dusit. Když je kachna poloměkká přidáme překrájené zelí i s lákem a dusíme dále, až je obojí měkké. Zaprášíme moukou, povaříme, ochutíme vínem a už jen krátce povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a necháme prohřát. Podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem.

 


Vloženo:10. 4. 2005  
http://www.xkuchtik.cz