INGREDIENCE: 4 menší pstruzi, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, 2 silnější pórky, 100g eidamu, petrželka, olej, mletá sladká paprika.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané a očištěné pstruhy opláchneme, osušíme, uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli a pepře, povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Necháme v chladnu pul hodiny odležet. Očištěnou bi7ou část pórku nakrájíme na tenká kolečka, promícháme s větší polovinou strouhaného sýra a s jemně nakrájenou petrželkou. Směsí naplníme pstruhy a uzavřeme kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt předehřátého grilu. Grilujeme asi čtvrt hodiny. Posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilem, až se sýr začne tavit a zlátnout. Poprášíme paprikou
a podáváme s opékanými brambory a se salátem.