xkuchtik.cz

 

PLAKI ( RYBÍ FILÉ PO ŘECKÉM ZPŮSOBU).

 

INGREDIENCE: 600g filé, sůl, citrónová šťáva, 2 lžíce oleje, 3 větší 3 stroužky česneku, petrželka, špetka majoránky 4-6 rajčat, mletý pepř, 2 menší citróny, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a rozemnutou majoránku. Do tohoto základu vložíme filé, poklademe je oloupanými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty, osolíme, opepříme, poklademe oloupanými, jader zbavenými a na tenké plátky nakrájenými citróny. Navrch poklademe tenkými lupínky másla a v troubě pod pokličkou dusíme asi pul hodiny. Podle potřeby během dušení můžeme podlít vodou. Při podávání sypeme petrželkou a podáváme s krajíčkem chleba, se slaným rohlíkem nebo i s vařenými brambory.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz