xkuchtik.cz

 

PROVENSÁLSKÁ RAJČTA.

 

INGREDIENCE: 8 větších pevných rajčat, sůl, ml. pepř, tymián, olej, 2-3 stroužky česneku, 60 g sýra ke strouhání, 2 lžíce strouhanky, petrželka, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Lžičkou vybereme semínka a necháme vykapat. Srovnáme do olejem vymaštěné zapékací misky, vnitřky osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem a posypeme jemně rozsekaným česnekem. Pečeme v troubě asi deset minut. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou a jemně nakrájenou petrželkou a rozdělíme do podušených rajčat. Poklademe lupínky másla a dopečeme. Podáváme horké jako přílohu k přírodním úpravám mas.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz