INGREDIENCE: 350 g trhaných krupek, 200 g vepřového bůčku, 30 g sušených hub, sul, kmín, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sádlo na pekáček. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané houby předem na několik hodin namočíme potom osolíme, podusíme, ocedíme a rozsekáme nadrobno. Krupky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Bůček nakrájíme na kostky, posypeme kmínem, vyškvaříme, vedle masa osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, ocezené krupky, česnek utřený se solí, pepř a rozemnutou majoránku. Podle potřeby zředíme vývarem z hub, dobře promícháme, srovnáme do vymaštěného pekáčku a v troubě dočervena zapečeme. Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo s kysaným syrovým zelím.