INGREDIENCE: 300g svíčkové, 300g panenské vepřové, 300g anglické slaniny, 150g moravské klobásy, 120ml rostlinného oleje, 12 stroužků česneku, 200ml plzeňské dvanáctky, 250g červené kapie, 4 cibule, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou a panenskou vepřovou očistíme a nakrájíme z nich malé medajlonky. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a s kousky slaniny a kolečky klobásy střídavě napichujeme na špíz. Ten vložíme na rozpálený olej, prudce opečeme ze všech stran a dáme do trouby zvolna dopéct. Nebo potřeme olejem a dokončíme na otáčecím grilu. Cibuli nakrájíme na kolečka. Opereme, osušíme a pokrájíme kapie. Česnek oloupeme a nakrájíme. Ve výpeku společně orestujeme kolečka cibule a kousky kapie, potom přidáme česnek. Zastříkneme pivem a necháme krátce povařit. Dozlatova opečený či grilovaný špíz dáme na talíř a přelijeme připravenou pikantní šťávou s restovanou zeleninou. Příloha chléb nebo jiné pečivo.