xkuchtik.cz

 

PAŘÍŽSKÁ CIBULAČKA.

 

INGREDIENCE: 1 l vývaru, 4 cibule, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, ocet, cukr, 2 vejce, 8 krajíčků žemlovky, 80 g strouhaného parmazánu, kousek čerstvého másla..

POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme dorůžova na tenké plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Zalijeme vývarem a asi dvacet minut povaříme. Podle chuti polévku osolíme, ochutíme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem, zakápneme octem a zjemníme troškou cukru. Do hotové polévky zakvedláme vejce a necháme je srazit. Krajíčky žemlovky nasucho po obou stranách opečeme. Polévku nalijeme do polévkových šálků, přidáme opečenou žemlovku, posypeme sýrem a poklademe kousíčky másla. Vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme.

 


Vloženo:24. 2. 2003  
http://www.xkuchtik.cz