xkuchtik.cz

 

MASOVÁ NÁDIVKA.

 

INGREDIENCE: 200g uzené vykostěné pečínky, 200g vykostěného vepřového ramínka, 200g vykostěné hovězí hrudi, 3/4 l zeleninového vývaru z kostky, 6 rohlíků nebo žemlí, 2 svazky petrželky, 6 vajec, sůl, pepř, tuk a strouhanku do formy, rajská jablíčka a petrželku na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny druhy masa dáme do vařícího s zeleninového vývaru a asi 40 minut povaříme. Pečivo nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme a nakrájíme na jemno. Maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout. Do 1/2 l polévky namočíme kostky pečiva. Maso nakrájíme na kousky. Promícháme je s vejci, petrželkou a namočeným pečivem, osolíme a opepříme. Hranatou formu o obsahu asi 1/5 l vymastíme a vysypeme strouhankou. Naplníme ji masovou směsí a v předehřáté troubě na 200°C pečeme asi 60 – 70 minut. Hotovou nádivku necháme vychladnout, vyklopíme na plochou mísu a podáváme ozdobenou kousky rajčat a petrželkou. Jako příloha chléb a pikantní hořčice.

 


Vloženo:3. 11. 2000  
http://www.xkuchtik.cz