INGREDIENCE: 2 telecí srdce, 1/2 malého celeru, 1 syrové vejce, 2 zralá rajčata, 6 špekových plátků velikosti 10 – 15 cm, 50g másla, 1 cibule, 25g hříbků nebo jiných tvrdých hub, 1 rohlík, 3 lžíce hovězího vývaru nebo vody, 1 lžíce kyselé smetany, 0,5dl Malaga nebo šumavského vína,1 lžíce soli, 30g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce pečlivě zbavíme zbytků krve a pak je na 10 minut namočíme do studené vody. Mezitím nakrájíme cibuli a celer na drobné kousky a podusíme dozlatova na másle. Pak přidáme na plátečky nakrájené houby, rozšlehané vejce, kostičky z rohlíků přelité vývarem, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme a přimícháme kyselou smetanu. Srdce vyndáme z vody, osušíme utěrkou, obě dutiny naplníme houbovou směsí a otvory zašijeme režnou nití. Naplněná srdce obalíme špekovými plátky (přivážeme je k masu nití) a vložíme do pánve, kde je rovnoměrně orestujeme na rozpuštěném másle. Poté podlijeme trochou vývaru a skleničkou vína a pomalu, na mírném ohni, pod dobře přilehající pokličkou dusíme v troubě 2 hodiny. Během dušení několikrát přelijeme maso vypečenou šťávou a bude – li třeba, doplníme tekutinu trchou vína nebo vývarem. Hotová srdce z pánve vyndáme na teplé místo, šťávu poprášíme hl. moukou, asi minutku na tuku zapražíme, zalijeme vývarem a ještě 7 minut povaříme. Telecí srdce plněné houbami podáváme s bramborovým knedlíkem přelité zahuštěnou šťávou.