xkuchtik.cz

 

HOUBY V OCTOVÉM NÁLEVU

 

INGREDIENCE: 1 kg hub, 1/6 litru 8 % octa, 1/3 litru vody 30g cukru, 30g soli, bobkový list, několik nových koření a pepřů a asi 250g perlových cibulek. POSTUP PŘÍPRAVY: Chceme-li svou zásobu hub rozhojnit, můžeme přidat více cibule, která dostane chuť od hub. Malé cibulky dáváme celé, velkou cibuli krájíme podél na čtvrtky nebo na osminky. Cibulky spaříme 1 minutu ve vařící osolené vodě (20g soli na 1 litr vody), pak zchladíme a loupáme. Očištěné houby povaříme 3-5 minut v osolené vodě, které dáme co nejméně. Potom přilijeme vinný ocet nebo obyčejný, zředěný na polovinu, přisladíme a vaříme ještě 5 minut. Houby srovnáme do sklenic zalijeme octovým roztokem, ve kterém se houby vařily a buď přidáme do nálevu 1 g benzoanu sodného a povážeme, nebo sterilujeme v patentních sklenicích, což je výhodnější, neboť pak si můžeme octový roztok udělat podle své chuti: Přidáváme-li cibulku, povaříme ji spolu s houbami. Jestliže chceme houby sterilovat, dáme cibulku syrovou. Sterilujeme 20 minut při 100 °C.

 


Vloženo:1. 8. 2014  
http://www.xkuchtik.cz