INGREDIENCE: 320g vepřového bůčku, 320g vepřové plece bez kosti, 50g sádla, 2 cibule, 8 str.česneku, kmín, sůl, 20ml rajského protlaku. NA DUŠENÝ ŠPENÁT: 750g mraženého špenátu50g sádla, 50g hladké mouky, mletý pepř, 200ml mléka, 2 cibule, 1 vejce, česnek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa nakrájíme stejné špalíčky. Česnek utřeme, osolíme, přidáme drcený kmín, opečeme na sádle. Pak přidáme k vrabcům rajský protlak. Osmáhneme. Přidáme ještě nakrájenou cibuli a dáme do trouby zapéct. Dáváme pozor, aby se cibule nepřipálila, častěji mícháme a přeléváme výpekem. Nesnažíme se udělat šťávu ! Nastrouháme cibuli a zpěníme tuk. Přidáme hladkou mouku uděláme jíšku. Zlijeme ji mlékem a povaříme. Přidáme rozmražený špenát. Rozmícháme, ochutíme a znovu povaříme.Jako příloha je nejlepší bramborový knedlík.