INGREDIENCE: 30 g telecího masa, 30 g telecích kostí, 40 g květáku a chřestu, 10 g hladké mouky, 1 žampión, 5g másla, 30g smetany (mléka), sůl.
Knedlíčky: Plátek veky, 30g mléka, 5g másla, 1 vejce, strouhanka podle potřeby, petrželka
POSTUP PŘÍPRAVY: Světlou, nasucho opraženou mouku zalijeme vývarem z masa a kostí a dobře povaříme. Pak přidáme na tenké plátky nakrájený žampión, zvlášť uvařený květák, rozebraný na růžičky, vývar z chřestu a maso nakrájené na kostičky. Vše povaříme a zavaříme houskové knedlíčky. (Drobně nakrájenou žemli zvlhčíme mlékem, promícháme s utřeným máslem a vejcem, přidáme strouhanku podle potřeby a petrželku.) Do hotové polévky přidáme lžíci smetany.