xkuchtik.cz

 

RYBA S ČÍNSKÝM ZELÍM (NICUKE).

 

INGREDIENCE: 500 g rybího filé,1/2 hlávky čínského zelí (dá se nahradit naším zelím, ale nutno odstranit košťál), hrneček vody,1/2 hrnečku rýžového vína nebo bílého vína, 1/3 hrnečku vývaru, 2 1/2 lžíce cukru, 1 1/2 lžíce sójové omáčky.

POSTUP PŘÍPRAVY:  Na pánev dáme rýžové nebo bílé víno a do něj vložíme na plátky nakrájené rybí filé. Přidáme hrneček vody a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni vaříme asi čtyři minuty a přidáme cukr. Vaříme další čtyři minuty a přidáme polovinu množství sójové omáčky. Po sedmi až osmi minutách varu dodáme zbytek sójové omáčky. Odstraníme z ohně. Ve stejném nálevu povaříme doměkka zelí. Přidáme vývar.a necháme ještě dvě až tři minuty vařit. Rybu dáme na talíř a navršíme na ni okapané zelí. Podáváme s rýží.

 


Vloženo:20. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz