xkuchtik.cz

 

RYBA S CITRÓNEM [LEMON JAKI)

 

INGREDIENCE: 4 porce ryby (na tento pokrm je nejvhodnější použít lososa, ale lze jej připravit i z kterékoli jiné mořské ryby, např. z makrely, l lžička soli, 8 plátků oloupaného citrónu, 1 středně velká salátová okurka, 2 lžíce vývaru,l/2 líce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY:Rybu nasolíme a necháme 10 minut odležet. Na pánev dáme vývar a olej a směs zahřejeme. Do horké tekutiny přidáme rybu a položíme na ni čtyři plátky citrónu. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10 minut. Okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na ozdobná kolečka nebo krychle. Rybu vyjmeme z pánve, upravíme ji na talíř, ozdobíme okurkou a zbylými čerstvými plátky citrónu. Podáváme s ryží.

 


Vloženo:20. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz