INGREDIENCE:400 g filé z lososa (lze použít jiné ryby s bílým masem), 1 oloupaný citrón, 4 natvrdo vařená vejce Zálivka: 5 lžic rýžového vína, 2 lžičky soli, glutasol. V dřívějších dobách se losos pekl na dřevěném uhlí, dnes se peče v alobalové fólii. POSTUP PŘÍPRAVY:Filé z lososa nakrájíme na porce a namočíme do zálivky. Ponecháme marinovat nejméně pět minut. Vařená vejce nakrájíme na půlky a citrón na plátky. Alobal nastříháme na ,čtyři čtverce a na každý z nich položíme porci filé, dvě poloviny vejce a plátky citrónu. Z alobalu vytvoříme misky, přilijeme trochu zálivky, alobal zabalíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut. Alobalové balíčky vyjmeme z trouby a dáme je na talíř. Každá porce se ještě ozdobí plátkem čerstvého citrónu.Podáváme s rýží.