xkuchtik.cz

 

TELECÍ RAGÚ

 

INGREDIENCE: 100 g telecího masa, sůl, 10 g hrášku, 10 g mrkve 10 g celeru, 10 g petržele, 20 g květáku, 10 g hladké mouky, 50 g mléka, 10 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené, osolené maso udusíme doměkka. Zvlášť uvaříme pokrájenou kořenovou zeleninu a květák rozebraný na růžičky, který přidáme, až je zelenina téměř měkká. Mezitím připravíme bešamel (nasucho opražená mouka rozmíchaná ve vodě nebo mléce a povařená), který rozředíme prochladlým vývarem ze zeleniny a šťávou z masa. Přidáme maso, prohřátý sterilovaný hrášek a ostatní zeleninu. Hotový pokrm zlepšíme čerstvým máslem a okořeníme drobně sekanou petrželkou.

 


Vloženo:14. 7. 2014  
http://www.xkuchtik.cz