INGREDIENCE: 50 g sušených hub;
POSTUP PŘÍPRAVY: Houby omyjeme a rychle povaříme v zálivce A. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a rychle opečeme. Pórek nakrájíme šikmo na kolečka, povaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Vajíčka našleháme a smícháme s vývarem, glutasolem a zálivkou B.Do malých misek dáme (misek je podle počtu stolovníků): kousky kuřecího masa, kousky hub a kousky pórku a potom se do každé misky přes cedník nalije směs vajíček s přísadami. Na cedníku se zachytí usazeniny z bílku a v miskách nám zbyde jemná tekutá směs. Na pařák položíme vedle sebe misky. Nevejde-li se nám více misek vedle sebe, děláme jednu po druhé, ale dodržujeme pravidlo, že misky musí být na rovné ploše, nesmí být nahnuté. Pařák zakryjeme pokličkou a v páře necháme na mírném ohni asi 1 5 minut. V případě, že nemáme dostatečně velký pařák, můžeme použít nízký kastrol, do něhož dáme vodu a do ní vložíme misky tak, aby voda sahala asi do poloviny výšky misky. Hotovou sedlinu podáváme s rýží a hlávkovým salátem.