INGREDIENCE: 250 g brambor, 70 g dětské krupice, 1 vejce, 60 g masa (telecí, libové vepřové, hovězí nebo šunka), 2g hladké mouky, 2 lžíce mléka, sůl, pažitka, 20 g másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme krupici, vejce, sůl a zpracujeme v těsto. Těsto vyválíme na 1 cm silnou placku, kterou potřeme masovou náplní, posypeme pažitkou a zabalíme. Závin vaříme v ubrousku. Uvařený vybalíme z ubrousku, necháme uniknout páru a nakrájíme nití na plátky, pokapeme máslem a podáváme k dušené zelenině nebo špenátu.
Náplň: Dušené umleté maso spojíme bešamelem (nasucho opraženou mouku rozvaříme v mléce), přidáme pažitku a osolíme.