INGREDIENCE: 15 hlaviček japonských hub (lze použít u nás rostoucí Jidášovo ucho nebo i jiné běžné houby, 2 lžíce oleje, kmín, 3 lžíce sójové omáčky, glutasol, 1/2 stroužku česneku (nebo křen podle chuti.
POSTUOP PŘÍPRAVY:Používáme-li sušené houby, předem je na 1 5 minut namočíme. Čerstvé houby očistíme. Rozehřejeme olej a houby v něm rychle z obou stran opečeme. Při opékání je mírně pokmínujeme. Opečené houby vyndáme z pánve a položíme na filtrační papír, aby se přebytečný olej odsál. Připravíme si omáčku ze sójové omáčky, glutasolu a česneku (česnek prolisujeme lisem na česnek a dobře promícháme se sójovou omáčkou). Opečené hlavičky namáčíme do omáčky. Jíme teplé a podáváme jako předkrm nebo jako hlavni chod; v takovém případě užíváme jako přílohy rýže.