xkuchtik.cz

 

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA III.

 

INGREDIENCE: 100 g veky, 20 g másla, 50 g šunky, 70 g telecího nebo libového vepřového masa, 1 dl mléka, 1 vejce, jarní bylinky, sůl, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Veku nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem. Žloutek utřeme se solí a máslem. Šunku drobně nakrájíme. Maso nakrájíme na kostky a dusíme doměkka. Do utřeného základu vmícháme veku, maso i se šťávou, drobně usekané jarní byliny, petrželku a tuhý sníh. V máslem vymazané ohnivzdorné misce pečeme. Při pečení poléváme mlékem. Nádivku podáváme se špenátem nebo hlávkovým salátem. Pokrm není vhodný při chorobách žlučníku a slinivky břišní.

 


Vloženo:6. 4. 2007  
http://www.xkuchtik.cz