INGREDIENCE: 120g mrkve nebo karotky, 10 g másla, sůl, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev osolíme, dáme na kousek fólie alobalu, polijeme 1-2 lžícemi vody, navrch položíme čerstvé máslo a pečlivě zabalíme. Balíček položíme na plech nebo na mřížku do trouby a pečeme. Zabalenou mrkev můžeme také dát do kastrolku, podlít malým množstvím vody a dusit pod poklicí. Takto upravenou mrkev můžeme podat k masovému pokrmu buď samotnou, nebo ji smíchat se lžíci konzervovaného hrášku nebo ji obložit 2 růžičkami vařeného květáku či promíchat s lístky dušené kedlubny nebo pokrájenou vařenou nebo sterilovanou fazolkou. Zeleninu vždy vkusně upravujeme na talíř a pokud možno sypeme ě sekanou petrželkou nebo zdobíme snítkou kadeřavé petrželky.