xkuchtik.cz

 

PAŠTIKA Z VEPŘOVÉHO MASA II

 

INGREDIENCE: 500 g libového vepřového masa, 50 g vepřového sádla, 1 malá cibule, 2 žemle, 1 vejce, 1 žloutek, sardelová pasta, pepř, sůl, 150 g slaniny nebo syrového vepřového sádla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno. Žemle smočíme ve vodě a vymačkáme. Maso s cibulí a s houskou umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme vejce žloutek koření a sůl. Dobře vymícháme. Tvořítko vyložíme tenkými plátky slaniny nebo sádla, naplníme směsí a přikryjeme opět slaninou nebo sádlem. Pečeme ve středné teplé troubě hodinu až hodinu a půl. Pro slavnostnější příležitost můžeme tuto paštiku proložit šunkou pokrájenou na tlustší plátky které ještě překrájíme na nudličky. Libové šunky spotřebujeme asi 150 g.

 


Vloženo:10. 3. 2010  
http://www.xkuchtik.cz