xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ POLÉVKA S DROŽĎOVÝMI KNEDLÍČKY.

 

INGREDIENCE: 1 1/2 litru vody, 300 g hovězího žebra nebo hrudí, 1 kostka masoxu, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, celý pepř, petrželka.
Knedlíčky: 50 g droždí, 25 g másla, 1 cibule, pepř, sůl, 1 vejce 50 g strouhanky, trochu mléka (možnost využít zbytek masa).

POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso, celou cibuli stroužek česneku a pepř zalijeme studenou vodou a vaříme asi jednu a půl až dvě hodiny. Vývar z masa scedíme a přidáme omytou na nudličky nakrájenou zeleninu s masoxem. Vaříme doměkka a zavařujeme drožďovými knedlíčky. Povrch zdobíme usekanou petrželkou. Příprava knedlíčků: na zpěněnou cibuli přidáme rozdrobené droždí a osmažíme dozlatova. Rozředíme několika lžícemi mléka a povaříme. Do prochladlého droždí přidáme celé vejce, sůl, pepř a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme na stejné velké kousky a tvoříme knedlíčky. Jeden knedlíček zaváříme na zkoušku. Rozváří-li se, přidáme strouhanku, je-li příliš tuhý, rozředíme těsto mlékem.

 


Vloženo:8. 2. 2004  
http://www.xkuchtik.cz