INGREDIENCE: 500 g mletého masa (hovězí a vepřové ), 50 g slaniny, 2 vejce, sůl pepř, majoránka, česnek, 1 cibule, 1 žemle, trochu mléka, 30 g hrubé mouky, strouhanka, 2 lžíce oleje, droždí Tebi; na náplň: 2 vejce, slanina, párky, okurky, kapie apod.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do okořeněného masa přidáme máčenou vymačkanou žemly na kostky nakrájenou slaninu (může být osmažená), celá vejce, jemně nastrouhanou cibuli, utřený česnek, trochu hrubé mouky a na zahuštění strouhanku. Promícháme a ze směsi utvoříme na zvlhčeném nebo moukou vysypaném prkénku plát, poklademe celými uvařenými vejci (nebo míchanými) případně nudličkami slaniny, papriky, okurky apod. Spojíme v šišku a pečeme na oleji v troubě. Při pečení podléváme vodou. Abychom udrželi tvar šišky doporučujeme před pečením potřít bílkem.