xkuchtik.cz

 

CHŘESTOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI

 

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 300 g chřestu, 90 g másla, 40 g mouky, 100 g čerstvých hříbků, petrželka, sůl, polévkové koření, 1 žemle, 30 g tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Chřest očistíme, nakrájíme na šikmá kolečka asi 1 cm tlustá a uvaříme v osolené vodě. Z másla a z mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme ji odvarem chřestu, povaříme a scedíme. Uvařený chřest dáme do polévky, přidáme dušené hříbky, usekanou petrželku, a je-li třeba i trochu polévkového koření. Podáváme s osmaženou houskou nebo se sněhovým svítkem.

 


Vloženo:13. 10. 2011  
http://www.xkuchtik.cz