INGREDIENCE: 500 g roštěnce, 40 g sádla 30 g másla, 50 g rajčatového protlaku, 300 g špaget, sůl, pepř, hladká mouka, 50g šunky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný roštěnec nakrájíme na roštěnky, na okraji nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme Spagety uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Na kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, mírně ,podusíme, promícháme se špagetami a osolíme. Roštěnky opékáme po obou stranách v rozpáleném sádle, položíme je na podklad ze špaget a přelijeme šťávou. Šťávu připravíme tak, že do tuku od pečení přidáme mouku, mírné ji zasmažíme, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přidáme rajčatový protlak, povaříme a přelijeme přes roštěnky. Na povrch nasypeme drobně usekanou petrželku.